OTG te weinig energie / power

OTG kabels zijn handig om externe apparaten op aan te sluiten op je smartphone of tablet. Echter een veel voorkomend probleem is dat het een energie slurpende bezigheid is.

Nu valt dit mee met een simpele USB-stick, maar met een hard-disks en keyboards wordt het al een ander verhaal. Vaak kan de smartphone niet de benodigde energie leveren om het aangesloten apparaat te voeden. Soms is het voldoende op het aangesloten apparaat van energie te voorzien via de eigen adapter, maar het kan echter ook met speciale y-splitter kabel of HUBs met powerkabel.

Hier een voorbeeld opstelling:
otg extra power

Y-splitter kabel
Met een zogenaamde y-splitter of y-kabel is het mogelijk een extern USB apparaat aan te sluiten op een smartphone of tablet en dit apparaat tegelijkertijd te voorzien van voeding. Let op! Het toestel wordt niet opgeladen! Er zijn hieronder verschillende varianten y-splitters te zien. Grootste verschillen:

- USB A female voeding, voor adapters met USB A stekkers
- Micro USB female aansluiting, voor smartphone adapters met micro usb male voeding
- USB 3.0 aansluiting (smartphone zijde) voor nieuwe generatie smartphone en tablets

HUB met powerkabel
Een wat algemenere HUB waarop naast apparaten ook sd-kaarten en dergelijk kunnen worden aangesloten, kunnen worden voorzien van een extra powerkabel. Let hierbij wel op dat de HUB een power ingang heeft. Op USB-OTG-Kabel.nl vindt je verschillende van deze HUBs. Voor micro USB aansluitingen, 30 pins tablet aansluitingen en USB 3 aansluitingen aan smartphone zijde.

Hieronder enkele voorbeelden:

7 Artikel(en)

per pagina

7 Artikel(en)

per pagina