Welk type USB?

Dat er verschillende USB (Universele Seriële Bus) types zijn is voor iedereen wel duidelijk. Van USB 1.0 zitten we nu op USB 3.1.

Welke OTG kabel je precies nodig hebt voor je smartphone of tablet, met welke usb aansluiting is niet altijd helemaal duidelijk.

Hieronder een overzicht van de verschillende types USB aansluitingen:

Type A
De USB A connector is vaak de zijde die je bijvoorbeeld in de laptop of adapter stopt. Dit zijn meestal de apparaten die voedingsspanning leveren. Momenteel zijn USB 2.0 en USB 3.0 het meest gangbaar. Check goed welke je telefoon aankan. USB 3.0 zit meestal op telefoon vanaf medio 2013 tot nu.

Micro-B
OTG met Micro-B enerzijds en USB-A aan de andere kant is de meest gebruikte en bestelde OTG kabels. Deze kabel heeft 4 aders of pins. Micro-B past op bijvoorbeeld zowel op een Samsung Galaxy S2, S3 en S4 maar ook op een S5.

USB 3.0 met micro aansluiting
Heb je een wat nieuwere smartphone zoals een Note 3, 4, een Samsung Galaxy S5 of een Note of Tab PRO, dan kun je de USB 3.0 variant gebruiken van OTG. De USB 3.0-variant heeft een stekker met extra aansluitingen om de hoge snelheid te kunnen halen. De extra aansluitingen zijn zodanig in de stekker verwerkt, dat ook oudere stekkers nog passen. De USB 3.0-kabel heeft 9 aders in plaats van 4 bij de oude kabel.

Mini-B
De mini B aansluiting wordt vaak bij OTG kabels gebruikt die aangesloten worden met fotocamera's. er zijn bijna geen smartphones met deze aansluiting.

USB Tab
Hierboven niet zichtbaar maar wel hieronder, is de 30 aders / pins USB Tab aansluiting. Deze wordt veel gebruikt op de wat oudere types tablet.

Twijfel?
Twijfel je nog welke je nodig hebt. Schroom niet om het ons te vragen via service@galaxyworld.nl. Altijd handig als je dan een foto toestuurt van je aansluiting. Overigens staan bij elke kabel op onze website beschreven voor welke toestellen deze te gebruiken zijn.

4 Artikel(en)

per pagina

4 Artikel(en)

per pagina